zálivka: 1/2 lžíce desertního vína, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 feferonka, mletý zázvor, moučkový cukr, glutasol, 1/2 dl vývaru
www.tacos.cz Na pánvi rozpálíme olej, prudce osmahneme sójové klíčky, vyjmeme děrovanou lopatkou a dáme stranou. Totéž uděláme s čerstvou, na proužky nakrájenou červenou kapií (použijeme-li sterilovanou kapii, dáme ji až do hotového pokrmu). Nyní do téže pánve dáme opražit plátky masa, přidáme česnek rozkrájený na plátky, osmahneme za stálého míchání z obou stran a zalijeme zálivkou, připravenou ze všech uvedených přísad (feferonku pokrájíme nebo nahradíme chilli). Krátce povaříme. Pak přidáme opražené mandle, osmažené sójové klíčky a proužky kapie (případně nakládanou kapii). Promícháme. Nakonec zakápneme pokrm několika kapkami oleje.
www.tacos.cz Podáváme s těstovinami - nejlépe vlasovými nudlemi (s petrželkou a celerovou natí), nebo s rýží a zeleninovým salátem.
www.tacos.cz Místo sójových klíčků lze použít jemně na proužky nakrájené bílé zelí, celer nebo kedluben.