Skopové maso New Orleans
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg skopového masa (ramínka) nakrájeného na kostky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 4 brambory nakrájené na kousky, 2 dl rajčatového protlaku, 2 rajčata nakrájená na kousky, 4 jarní cibulky, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 1/2 bobkový list, 1/2 stroužek česneku, 1/2 mrkev nakrájená na kousky, 1/2 dl bílého vína, špetka muškátového oříšku, špetka rozmarýnu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm krátce maso opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce smažíme. Přidáme rajčata a tolik vody, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme 1 hodinu. Přidáme všechny ostatní přísady mimo vína a muškátového oříšku a dusíme dalších 30 minut. Víno a muškátový oříšek přidáme těsně před podáváním.