Skopové maso po irsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 3/4 kg skopového plecka, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 kapusta nebo bílé zelí, sůl, mletý pepř, 1/2 kg brambor, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrole z varného skla rozehřejeme sádlo, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli a do sklovita ji podusíme. Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na cibuli. Nesmí zhnědnout. Pak maso osolíme, opepříme a mírně podlité dusíme do poloměkka. Brambory nakrájíme na kostky a přidáme k poloměkkému masu. Asi po 10 minutách přidáme nakrájenou kapustu nebo zelí, přisolíme, je-li třeba, trochu podlijeme. Jakmile jsou brambory měkké, pokrm promícháme a podáváme v téže nádobě.