Skopové maso na majoránce
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg skopové kýty nebo plecka, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, 1/2 cibule, 3 stroužky česneku, máslo, hladká mouka, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce majoránky, 1/2 lžičky sardelové pasty (nemusí být), 70 dkg brambor
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. Na másle zpěníme cibulku a česnek, zasypeme moukou, uděláme světle žlutou jíšku, zředíme vývarem z masa (bez zeleniny). Mezitím uvaříme brambory. Omáčku povaříme, přidáme majoránku (suchou pomnutou), petrželku. Lze přidat i sardelovou pastu. Maso nakrájíme na kousky, vložíme spolu s brambory do omáčky a podáváme horké na nahřátých talířích.