zkopírováno z http://www.tacos.cz Plát masa slabě osolíme, potřeme sardelovým máslem připraveným z poloviny másla, poklademe kolečky cibule a sbalíme. Ovážeme motouzem nebo sepneme a povrch osolíme. Na zbylém másle závin po celém povrchu opečeme, pak přidáme zeleninu, osmahneme a dusíme mírně podlité s přidáním koření do měkka. Hotovou šťávu zahustíme máslem utřeným s moukou a krátce povaříme. Šťávu mixujeme nebo prolisujeme.
www.tacos.cz Obměna: šťávu přelijeme 1/4 l husté kyselé smetany smíchané se lžičkou polohrubé mouky a za stálého kvedlání povaříme. Pak omáčku mixujeme nebo prolisujeme. Částí omáčky polijeme pokrájené maso, ostatní podáme v omáčníku.
www.tacos.cz Příloha: jemné noky, těstoviny, jemný knedlík