cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Uzbekistán   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plov

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg skopového masa, 20 dkg mrkve, 3  cibule, sůl, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 lžička mleté papriky, 3 lžíce tuku (skopového nebo oleje), 2  granátová jablka, 1.15 sklenky rýže
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nakrájenou cibulí prudce opečeme na tuku. Pak přidáme nakrájenou mrkev, papriku a opékáme dál. Když maso zhnědne, zalijeme horkou vodou natolik, aby bylo zakryto, a dusíme doměkka. Přidáme granátová jablka nebo jejich náhražku (u nás sušené sladké jeřabiny nebo brusinky nebo citrónová dužnina) a ještě podusíme spolu s rýží, kterou jsme předtím uvařili. Na talíř klademe plov posypaný zelenou mladou cibulkou. Je to uzbecká obdoba orientálního pilafu. O tomto pokrmu je jedno přísloví: Máš-li peníze, pak jez plov, nemáš-li peníze, tím více jez plov.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3218x    verze pro tisk

Ražniči

Ražniči na grilu