cpt. Cook
 

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku

Skopová kýta na kmíně

Skopová kýta na rožni

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skopová kýta naložená

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopové kýty (nebo vepřové či kančí), sůl, jalovec, mletý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, mletý zázvor, 1/2 velká cibule, kořenová zelenina, 6 dkg slaniny, 3 lžíce tuku, 1/8 l červeného vína, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou kýtu dobře naklepeme a potom hustě potřeme směsí ze soli, tlučeného jalovce, pepře, nového koření, bobkového listu, tymiánu, zázvoru atd. Dáme ji do kamenné nádoby a necháme několik dní ležet, v zimě až týden, a ovšem denně ji obracíme. Naloženou kýtu opláchneme, protáhneme hustě slaninou a dáme péci spolu s velkou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou. Pečeme 2-3 hodiny, podle velikosti, šťávu procedíme a zahustíme červeným vínem s trochou mouky.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Naložená kýta, knedlíky nebo těstovina a kompot jako ke zvěřině (brusinky, sladké jeřabiny, popřípadě rybíz). Maso živí bílkovinami, knedlíky sytí a kompot přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2872x    verze pro tisk

Skopová kýta po australsku

Skopová kýta po valašsku

Skopová kýta špikovaná česnekem

Skopová pečeně po azerbajdžánsku

Skopová žebírka à la Nelson

Skopová žebírka na roštu

Skopová žebírka s paprikami

Skopová žebírka zapečená

Skopové hrudí rolované

Skopové karbanátky

Skopové maso - gyros

Skopové maso na majoránce

Skopové maso New Orleans

Skopové maso pečené s kořením

Skopové maso po indonésku