cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná jehněčí kýta

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vykostěné jehněčí kýty, 6 dkg másla, 2 dkg slaniny, 3  vejce, 115 dkg žampiónů, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1/2 sterilovaná kapie, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, vývar z masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme středem otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na tenké plátky pokrájené žampióny a po osmahnutí zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Umícháme řídkou nádivku, sejmeme ji z plotýnky, vmícháme okapaný hrášek a drobně pokrájenou kapii a naplníme otvor v mase. Uzavřeme jej jehlou na masové závitky, kýtu osolíme a upečeme na polovině dávky másla. Při pečení maso obracíme a podléváme vývarem. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmícháme do šťávy mouku rozetřenou se zbývajícím změklým máslem.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory a zeleninový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2216x    verze pro tisk

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu