cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna nebo mladá husička pečená

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  husa nebo kachna, sůl, kmín, 6 dkg másla ()
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladou husu nebo kachnu osolíme i okmínujeme zevnitř i zvenčí. Položíme prsy dolů, podlijeme trochou horké vody, je-li zcela libová, dáme kousek másla nebo sádla a pečeme za častého polévání šťávou do zlata. Je-li pták příliš tučný, výjimečně do něho pícháme vidličkou, ale jen do vrstvy sádla, aby se sádlo lépe vypeklo. Občas je sléváme, aby se nepřepálilo. Později ptáka obrátíme a na hřbetě dopečeme do zlata. Kachnu pečeme 3/4 až jednu hodinu, mladou husičku 1 až 1.5 hodiny a tučnou husu i 2.5 hodiny.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Mladá husička nebo kachna, brambory a okurkový salát. - Mladá husička nebo kachna a bramborou salát. - Tučná husa, knedlíky a zelí. Maso živí bílkovinami, příkrm sytí a zelenina dodá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4405x    verze pro tisk