Canard aux baies rouges recept ze stránek www.tacos.cz
omáčka: 1/2 pomeranč, 1/2 bobkový list, 3 lžíce rybízového želé, 115 dkg různého červeného ovoce, čerstvého nebo mraženého, 2 lžíce brusinek (nebo sušené třešně či višně), 1/2 lžičky přírodního cukru, 1/2 lžíce aceta balsamica, 1/2 lžička nasekané máty peprné
www.tacos.cz Během smažení kachny připravíme omáčku. V malém rendlíku smícháme pomerančovou šťávu, červené rybízové želé, červené ovoce, sušené brusinky nebo třešně, přírodní cukr a přidáme bobkový list. Lžící vody deglazujeme přípečky z kachny a přidáme do omáčky. Přivedeme k varu a odkryté povaříme asi 5 minut. Odstraníme bobkový list a přidáme nasekanou mátu, sůl a pepř. Kachní prsa nakrájíme na plátky, podáváme na předehřátých talířích zalitá červenou omáčkou, ozdobená snítkou čerstvé máty s bramborem a zelenými fazolkami.
www.tacos.cz p.s. kůži jsem neodstraňoval, jen hustě nařezal do mřížky a taky to šlo.