cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Kachna na červených bobulích

Canard aux baies rouges

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kachní prsíčka (po 170 g), sůl, mletý pepř, 1/2 lžička slunečnicového oleje,

omáčka: 1/2  pomeranč, 1/2  bobkový list, 3 lžíce rybízového želé, 115 dkg různého červeného ovoce, čerstvého nebo mraženého, 2 lžíce brusinek (nebo sušené třešně či višně), 1/2 lžičky přírodního cukru, 1/2 lžíce aceta balsamica, 1/2 lžička nasekané máty peprné

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kůži z prsíček odstraníme, z jedné strany je osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pánev, na kterou se všechny naráz vejdou, lehce potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme ji, až se začne z oleje kouřit. Na středním plameni pak prsíčka z jedné strany 5 minut smažíme dozlatova, osolíme a opepříme i z druhé strany, potom otočíme, opražíme dvě minuty, teplotu snížíme a dopečeme 5 - 8 minut. Musí zůstat uprostřed růžové. Přeneseme na prkénko a uchováme v teple.

www.tacos.cz Během smažení kachny připravíme omáčku. V malém rendlíku smícháme pomerančovou šťávu, červené rybízové želé, červené ovoce, sušené brusinky nebo třešně, přírodní cukr a přidáme bobkový list. Lžící vody deglazujeme přípečky z kachny a přidáme do omáčky. Přivedeme k varu a odkryté povaříme asi 5 minut. Odstraníme bobkový list a přidáme nasekanou mátu, sůl a pepř. Kachní prsa nakrájíme na plátky, podáváme na předehřátých talířích zalitá červenou omáčkou, ozdobená snítkou čerstvé máty s bramborem a zelenými fazolkami.

www.tacos.cz p.s. kůži jsem neodstraňoval, jen hustě nařezal do mřížky a taky to šlo.

vloženo 17.11.2013    zobrazeno 1956x    verze pro tisk

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená