cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husa stažená

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  husa, houska máčená v mléce, sůl, mletý pepř, strouhanka, husí sádlo, kořenová zelenina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Je-li husa starší a velmi tučná, stáhneme ji. Krk nadijeme (viz samostatný recept) a na prsa buď našijeme kůži z hřbetu a upečeme je na kmíně spolu se stehny, nebo je upečeme na divoko i se stehny, nebo upravíme sekaná prsíčka: sejmeme je s kosti syrová, umeleme spolu s houskou máčenou v mléce, osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Tuto hmotu navršíme zpět na kost, nahoře ji uhladíme - pomastíme a posypeme strouhanou houskou. Dáme na pekáč s horkým husím sádlem, kterým prsíčka polijeme, aby se maso nerozpadlo. Nesmíme je také zakrývat, teprve když maso na sporáku ztuhne, dáme je do trouby, přidáme pod ně očištěnou kořenovou zeleninu a pečeme jako obvykle. Šťávu na konec přecedíme a necháme přírodní.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Husí prsíčka sekaná, brambory nebo rýže a zelenina nebo salát či kompot.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2923x    verze pro tisk

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená