Kachna na pomerančích
Caneton a l'orange
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kachna, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 pomeranče, 2 jablka, 1/2 bobkový list, zelená petrželka, 1/2 sklenka bílého vína, 2 dkg hladké mouky, pomerančová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladou kachnu osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky pomeranče, jablek, bobkovým listem a petrželkou. Pečeme. Když je kachna téměř měkká, zalijeme vínem a za častého polévání pečeme do červena. Nakonec přidáme do omáčky šťávu z pomeranče a nakrájenou kůru, kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomeranče opečeného na másle. Podáváme s rýží, bílým chlebem nebo i s brambory.