cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna na pomerančích

Caneton a l'orange

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 2  pomeranče, 2  jablka, 1/2  bobkový list, zelená petrželka, 1/2 sklenka bílého vína, 2 dkg hladké mouky, pomerančová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladou kachnu osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky pomeranče, jablek, bobkovým listem a petrželkou. Pečeme. Když je kachna téměř měkká, zalijeme vínem a za častého polévání pečeme do červena. Nakonec přidáme do omáčky šťávu z pomeranče a nakrájenou kůru, kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomeranče opečeného na másle. Podáváme s rýží, bílým chlebem nebo i s brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3710x    verze pro tisk

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená