cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

Husí stehna v šouletu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna Burda

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.8 kg kachny, sůl, mletý pepř, 3  kachní játra, 4  šalotky nebo poloviční počet cibulí, 7.15 dkg žampiónů, zelená petrželka, 15 lžic oleje, 1/2  citrón na kůru, 2.15 dkg sušených hub, 1/2 lžička tymiánu, 2 plátky veky, 2  vejce, 1/2  karotka, 1/2  cibule,  trochu celeru, 2 kg soli, 1/4 l bílého vína, 1/2 šálek smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli, čisté houby a petržel jemně nasekat. V polovině oleje minutu opékat jatýrka, pak na 2 minuty přidat rozsekané přísady, přidat citrónovou kůru, tymián, na kostky nakrájenou opraženou veku, polovinu namočených sušených hub. Vychládlou náplň smíchat se žloutky. Opláchnutou kachnu zvenčí i zevnitř opepřit, zevnitř osolit a naplnit náplní. Nití zašít. Trouba se vyhřeje na 250 stupňů Celsia. Mezitím se kachna ve druhé polovině oleje opeče, pak se přidá zelenina a vnitřnosti a opéká se ještě 5 minut. Sůl se smíchá s neušlehanými bílky. Zelenina a šťáva z kachny se slije do hrnečku, plech se potře olejem a udělá se 1 cm silná vrstva soli ve velikosti kachny. Kačena se na ni položí a zabalí se do soli s bílky. Peče se 45 minut.

www.tacos.cz Omáčka: Co se slilo z kačeny, se dolije 1/4 litrem vody a 30 minut se vaří. Přidá se smetana a bílé víno. Omáčka se přecedí, přidá se případně instantní prášek do pečínek, lehce se povaří, přidá se zbytek hub. Kachna se vybalí ze soli, rozčtvrtí a servíruje se brambory.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3601x    verze pro tisk

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená