zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli, čisté houby a petržel jemně nasekat. V polovině oleje minutu opékat jatýrka, pak na 2 minuty přidat rozsekané přísady, přidat citrónovou kůru, tymián, na kostky nakrájenou opraženou veku, polovinu namočených sušených hub. Vychládlou náplň smíchat se žloutky. Opláchnutou kachnu zvenčí i zevnitř opepřit, zevnitř osolit a naplnit náplní. Nití zašít. Trouba se vyhřeje na 250 stupňů Celsia. Mezitím se kachna ve druhé polovině oleje opeče, pak se přidá zelenina a vnitřnosti a opéká se ještě 5 minut. Sůl se smíchá s neušlehanými bílky. Zelenina a šťáva z kachny se slije do hrnečku, plech se potře olejem a udělá se 1 cm silná vrstva soli ve velikosti kachny. Kačena se na ni položí a zabalí se do soli s bílky. Peče se 45 minut.
www.tacos.cz Omáčka: Co se slilo z kačeny, se dolije 1/4 litrem vody a 30 minut se vaří. Přidá se smetana a bílé víno. Omáčka se přecedí, přidá se případně instantní prášek do pečínek, lehce se povaří, přidá se zbytek hub. Kachna se vybalí ze soli, rozčtvrtí a servíruje se brambory.