www.tacos.cz Do zbylého másla s kachním tukem se vsype jemně krájená cibule, která se lehce osmahne, zastříkne muškátovým vínem a nakonec se přidá silná nemastná šťáva z telecí pečeně. Vše se krátce povaří, pak se přidá hustá sladká smetana a kousky opečené kachny. Omáčka se osolí, ochutí bílým mletým pepřem, trochou muškátového květu nebo oříšku, přidá se trochu cukru, portského vína a vše se krátce podusí. (Omáčka má být hustší, světle krémové barvy.)
www.tacos.cz Jednotlivé porce kachny se před podáváním obkládají malými cibulkami podušenými na másle, oloupanými, jader zbavenými velkými bobulemi hroznů a podušenými hlavičkami žampiónů. Vhodnou přílohou jsou nasucho opečené krajíčky bílého chleba, vařená rýže, široké nudle nebo jiný druh těstovin.