Canard a l'orange recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Do hrnce dejte kostičky bůčku, česnek a mrkev, a minutu míchejte. Vraťte do hrnce kachnu, osolte, opepřete, přilijte víno a vodu. Promíchejte, přiveďte k varu, pak stáhněte oheň, přiklopte a nechte pomalu dusit 80 minut. Na posledních 10 min přidejte polovinu pomerančové šťávy. Mezitím asi 3 min restujte kůru a nechte okapat.
www.tacos.cz Když je kachna hotová, vyndejte ji a naporcujte. Kachnu přendejte na servírovací mísu a nechte v teple. Šťávu, která vám při porcování zbyla, vraťte do hrnce, přidejte zbylou pomerančovou šťávu, dílky pomerančů a kůru. Ohřívejte na mírném ohni 3 min. Pak touto omáčkou kachnu polijte, obložte ji dílky pomeranče a servírujte.