zkopírováno z http://www.tacos.cz Když husu stahujeme, odřízneme opatrně kůži z krku co nejhlouběji na prsou. Nejprve ji na jednom konci zašijeme, pak naplníme a potom zašijeme i na druhém konci. Nadívaný krk buď ovaříme v polévce, nebo jej zakrytý udusíme na trošce omastku. Nádivku umeleme z kousku syrového vepřového masa, osolíme, okořeníme, ale housku nepřiléváme. Můžeme dovnitř vsunout i na tvrdo vařené vejce, husí krk pokrájený za studena pak velmi pěkně vypadá. Podáváme teplý se zeleninou a brambory, studený s chlebem a salátem nebo s okurkou či rajčetem.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Husí krk nadívaný, chléb nebo brambory a zelenina nebo salát. Masitá nádivka živí, chléb nebo brambory sytí a salát nebo zelenina přidají látky ochranné.