cpt. Cook
 

Barmská kachna

Divoká kachna na víně

Dušená divoká kachna

Husa stažená

Husí drůbky zadělávané

Husí krk nadívaný

Husí rizoto na Heveský způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husí stehna v šouletu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  husí stehna (odkrojená u páteře v druhém kloubu), 2 lžíce husího sádla, 1/2 menší cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, mletý zázvor, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Husí stehna nakrojíme v kloubech, aby byly 4 porce. Posolíme je, opečeme na sádle po celém povrchu. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme drobně usekaný česnek, promícháme, aby se osmažil, a podlijeme vývarem z husí kostry. Dusíme do měkka.

www.tacos.cz Zvlášť vaříme přes noc namočený opraný hrách. Nesolíme jej, aby neztvrdl. Jedlou sodu nepřidáváme. A rovněž zvlášť vaříme se lžičkou sádla oprané velké kroupy, které osolíme. Po uvaření oboje smícháme, vložíme do zapékací hlubší mísy, přidáme šťávu ze stehýnek a porce masa vložíme do středu této směsi. Pečeme asi 1/4 hodiny, až povrch mírně zrůžoví.

www.tacos.cz Příloha: podélně nakrájené sladkokyselé okurky nebo zelené saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3321x    verze pro tisk

Kachna Burda

Kachna dušená na muškátovém víně

Kachna na červených bobulích
(Canard aux baies rouges)

Kachna na hroznovém víně
(Canard aux raisins verts)

Kachna na karí

Kachna na medu a víně

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
(Caneton a l'orange)

Kachna na pomerančích
(Canard a l'orange)

Kachna na třešních

Kachna na způsob zvěřiny

Kachna nebo mladá husička pečená