cpt. Cook
 

Bedly v česneku

Dušené houby po anglickém způsobu

Dušené houby po baskicku

Dušené houby s kapustou

Dušené houby s vejci

Dušené žampióny po švédsku

Grilované houby

Guláš z lišek

Hermelín smažený s bedlami

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Houbařský bramborák

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Houbová frittata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg čerstvých hub, 2 stroužky česneku, 1/2  cibule, 1/2 snítka čerstvé dobromysli, 1/2 lžíce sekaných vlašských ořechů, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 8  vajec, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička maďarské pálivé papriky, 2 lžíce strouhaného parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby očistíme a jemně nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Opláchneme větvičku čerstvé dobromysli, osušíme a také jemně posekáme. Sekané vlašské ořechy nasucho opražíme na pánvi a dáme stranou. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a orestujeme cibuli, česnek a houby asi 5 minut. Přimícháme oregano a citrónovou šťávu. Vejce zlehka rozšleháme se solí, čerstvě mletým pepřem a pálivou paprikou. Vmícháme k nim i houby, ořechy a strouhaný parmezán. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Na něj vlejeme vaječnou směs s houbami a 15 - 20 minut opatrně smažíme, dokud vejce neztuhnou. Pak opatrně (za pomoci plochého talíře) obrátíme a osmahneme i z druhé strany asi 5 minut. Servírovat můžeme s rajčatovým salátem teplé či studené.
vloženo 13.02.2010    zobrazeno 2679x    verze pro tisk

Houbová omeleta

Houbová polenta

Houbová smaženice

Houbové hašé

Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Houbové knedlíčky v paprikovém ragú