Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 80 dkg hlívy ústřičné, 3 dkg másla, 3 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 stonek citronové trávy, 2 stroužky česneku, 15 cl vermutu Noilly Prat, 1/2 lžíce harissy, 8 dkg vlašských ořechů, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlívu ústřičnou očistěte malým kartáčkem a v případě potřeby ji lehce otřete houbou. Na pánvi rozpusťte máslo s olivovým olejem, přidejte rozdrcenou citronovou trávu, předem nakrájenou šalotku a rozdrcené stroužky česneku a několik minut je poduste. Přidejte hlívu ústřičnou a restujte 15 minut na mírném ohni. Když jsou houby uvařené a lehce zhnědlé, vyjměte je a pánev zalijte suchým vermutem, přiveďte k varu, přidejte harissu, sůl a pepř a posypte drcenými vlašskými ořechy.