cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Itálie - Toskánsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gnudi al burro e salvia

Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg ovčí ricotty, 20 dkg špenátu, 10 dkg másla, 8 listů šalvěje, 2  vejce, 2  žloutky, 4 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř, parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Gnudi [vyslov nudý] je název malých italských knedlíčků, jejichž hlavní složkou je sýr ricotta, jsou to vlastně nudistické ravioli, nahá náplň bez šatů z těsta.

www.tacos.cz Vajíčka a žloutky zlehka rozšleháme, přidáme špetku soli, pepře a zastrouhneme muškátovým oříškem. Spařené a dobře vymačkané listy špenátu nadrobno nasekáme (existuje i jarní verze s mladými kopřivami). Pak je promícháme s čerstvou ricottou, nejlépe ovčí. Přidáme vajíčka a mouku, rukama promícháme do těsta, mouky případně přidáme trošku, těsto nesmí být tak řídké, aby z něj nešly tvarovat knedlíčky. Omoučenýma rukama uždibujeme malé kousky a vyválíme je v kuličky velikosti vlaškého ořechu. Ve vařící osolené vodě nebo vývaru je povaříme 4 - 5 minut a opatrně vyjmeme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme natrhané lístky šalvěje a knedlíčky na másle opatrně promícháme. Podáváme posypané strouhaným parmezánem a muškátem, případně čerstvým pepřem. Gnudi se mohou podávat také s masovým ragú.

vloženo 18.06.2011    zobrazeno 4611x    verze pro tisk

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky