cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Itálie - Toskánsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gnudi al burro e salvia

Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg ovčí ricotty, 20 dkg špenátu, 10 dkg másla, 8 listů šalvěje, 2  vejce, 2  žloutky, 4 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Gnudi [vyslov nudý] je název malých italských knedlíčků, jejichž hlavní složkou je sýr ricotta, jsou to vlastně nudistické ravioli, nahá náplň bez šatů z těsta.

www.tacos.cz Vajíčka a žloutky zlehka rozšleháme, přidáme špetku soli, pepře a zastrouhneme muškátovým oříškem. Spařené a dobře vymačkané listy špenátu nadrobno nasekáme (existuje i jarní verze s mladými kopřivami). Pak je promícháme s čerstvou ricottou, nejlépe ovčí. Přidáme vajíčka a mouku, rukama promícháme do těsta, mouky případně přidáme trošku, těsto nesmí být tak řídké, aby z něj nešly tvarovat knedlíčky. Omoučenýma rukama uždibujeme malé kousky a vyválíme je v kuličky velikosti vlaškého ořechu. Ve vařící osolené vodě nebo vývaru je povaříme 4 - 5 minut a opatrně vyjmeme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme natrhané lístky šalvěje a knedlíčky na másle opatrně promícháme. Podáváme posypané strouhaným parmezánem a muškátem, případně čerstvým pepřem. Gnudi se mohou podávat také s masovým ragú.

vloženo 18.06.2011    zobrazeno 5954x    verze pro tisk

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové