cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Gnocchi al gorgonzola

Bramborové noky s gorgonzolou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, 215 dkg hladké mouky,

Na omáčku: 20 dkg gorgonzoly, 3 lžíce másla, 1.3 dl smetany, 3 lžíce parmezánu, sůl, mletý bílý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyjte moučné brambory a uvařte je ve slané vodě. Oloupejte je a za horka protlačte bramborovým lisem na pomoučený vál. Bramborovou hmotu mírně osolte. Propracujte ji s moukou na hladké těsto. Přikryjte je utěrkou a nechte asi 10 minut odpočinout. Pak těsto rozdělte na části, pomoučenýma rukama z nich uválejte válečky jako palec tlusté, rozkrájejte je na kousky asi 3 cm dlouhé a vidličkou na ně podle vlastního vkusu vymačkejte vzor. Nechte odpočinout. Mezitím rozkrájejte gorgonzolu na malé kostičky. Pak při nízké teplotě zahřívejte máslo s gorgonzolou tak dlouho, až se sýr rozpustí. Postupně k němu za stálého míchání přidávejte smetanu a čerstvě strouhaný parmazán, osolte a opepřete.

www.tacos.cz Do vařící osolené vody vhoďte noky a opatrně je zamíchejte. Chvíli je nechte vařit, ale jakmile vyplavou na povrch, vyberte je a nechte odkapat. Vkládejte je do ohřáté mísy po vrstvách, na každou dejte část horkého sýrového krému. Ihned podávejte.

vloženo 07.07.2007    zobrazeno 4569x    verze pro tisk

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky