cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Itálie - Lombardie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem

Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  

noky: 1/2 kg žlutých brambor, 80 dkg tykve, 215 dkg hladké mouky, 2  vejce, sůl,

krém: 60 dkg pórku, 10 dkg tvrdého sýra formaggio d'Alpe, několik snítek tymiánu, zeleninový vývar, extra virgin olivový olej, sůl,

na zapečení: 15 dkg tvrdého sýra, máslo

zkopírováno z http://www.tacos.cz Noky: očistěte brambory a uvařte vcelku v mírně osolené vodě. Očistěnou a oloupanou dýni nakrájejte na kusy a uvařte na páře. Jakmile jsou brambory hotové, oloupejte je a ještě horké propasírujte do mísy. Přidejte k nim pyré z dýně, promíchejte, přidejte mouku, vejce a špetku soli a dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte homogenní těsto. Přeneste těsto na pracovní plochu, posypejte moukou a vyválejte dlouhé válečky o průměru asi 2,5 cm. Stěrkou nakrájejte na 1,5 cm kousky.

www.tacos.cz Krém: očistěte pórek, nakrájejte jej na kousky a přeneste je do hrnce s několika snítkami tymiánu, olejem a naběračkou vývaru. Povařte, dokud není pórek měkký, pak rozmíchejte na krém. V případě potřeby přidejte další kapku vývaru, dokud nedostanete konzistenci hladké omáčky. Přisolte a nechte vychladnout. Část sýra nastrouhejte nahrubo, přidejte do krému a dobře promíchejte.

www.tacos.cz Do důkladně vymazaných jednoporcových misek rozložte noky, zalejte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem. Pečte na 175 °C asi 18-20 minut, nebo dokud nebude povrch hodně zlatý. Vypněte troubu, nechte několik minut vychladnout a pak podávejte.

vloženo 11.11.2017    zobrazeno 363x    verze pro tisk

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky