Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri recept ze stránek www.tacos.cz
noky: 1/2 kg žlutých brambor, 80 dkg tykve, 215 dkg hladké mouky, 2 vejce, sůl,
krém: 60 dkg pórku, 10 dkg tvrdého sýra formaggio d'Alpe, několik snítek tymiánu, zeleninový vývar, extra virgin olivový olej, sůl,
na zapečení: 15 dkg tvrdého sýra, máslo
www.tacos.cz Krém: očistěte pórek, nakrájejte jej na kousky a přeneste je do hrnce s několika snítkami tymiánu, olejem a naběračkou vývaru. Povařte, dokud není pórek měkký, pak rozmíchejte na krém. V případě potřeby přidejte další kapku vývaru, dokud nedostanete konzistenci hladké omáčky. Přisolte a nechte vychladnout. Část sýra nastrouhejte nahrubo, přidejte do krému a dobře promíchejte.
www.tacos.cz Do důkladně vymazaných jednoporcových misek rozložte noky, zalejte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem. Pečte na 175 °C asi 18-20 minut, nebo dokud nebude povrch hodně zlatý. Vypněte troubu, nechte několik minut vychladnout a pak podávejte.