cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Gnocchi quattro formaggi

Noky v čtyřsýrové omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  brambory, 1/2  vejce, hladká mouka podle potřeby, sůl, 8 dkg gorgonzoly, 8 dkg ementálu, 8 dkg parmezánu, 8 dkg Brie, 2 dl mléka, žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed hromádky rozklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3 cm a ty nakrájíme na noky dlouhé 3-4 cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

www.tacos.cz Mezitím sýry nakrájené na větší kousky necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou.

vloženo 29.11.2009    zobrazeno 3405x    verze pro tisk

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky