Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
recept ze stránek www.tacos.cz 1 porce: hladká mouka, rajčatové pyré, 1/2 lžíce mozzarelly, máslo, sůl, zelená petrželka, 1/2 lžíce parmazánu, 1/2 lístek bazalky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z čerstvého těsta na italské těstoviny připraveného z hladké mouky vydloubáme lžící nočky a uvaříme je. Na pánev dáme máslo, špetku petrželové natě a hustou omáčku z oloupaných rajčat. Do ohřáté směsi zamícháme cavatelli (nočky) a parmazán a ještě prohřejeme. Pak vložíme do hliněné misky, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a ozdobíme čerstvou bazalkou. Ve středně vyhřáté troubě necháme 1/4 hodiny zapéci. Podáváme s červeným vínem, nejlépe Chianti.