cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  hladká mouka, rajčatové pyré, 1/2 lžíce mozzarelly, máslo, sůl, zelená petrželka, 1/2 lžíce parmazánu, 1/2 lístek bazalky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z čerstvého těsta na italské těstoviny připraveného z hladké mouky vydloubáme lžící nočky a uvaříme je. Na pánev dáme máslo, špetku petrželové natě a hustou omáčku z oloupaných rajčat. Do ohřáté směsi zamícháme cavatelli (nočky) a parmazán a ještě prohřejeme. Pak vložíme do hliněné misky, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a ozdobíme čerstvou bazalkou. Ve středně vyhřáté troubě necháme 1/4 hodiny zapéci. Podáváme s červeným vínem, nejlépe Chianti.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3554x    verze pro tisk

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové