Gnocchi di zucca con crema di fagioli recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Na pánvi na mírném ohni rozehřejte olej, přidejte nasekané jehličky rozmarýnu, lístky šalvěje a na plátky nakrájený česnek a nechte teplem zesílit chuť. Přidejte fazole, lahůdkové droždí a mléko, ještě 2-3 minuty povařte, pak odstavte z ohně a nechte vychladnout, vyjměte česnek a polovinu rozmixujte.
www.tacos.cz Dýňovou dužinu rozmačkejte vidličkou, přidejte brambory, nastrouhaný muškátový oříšek, mouku, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujte těsto. Vál na těsto poprašte moukou, vytvarujte tenké válečky, nakrájejte je na kousky, lehce je poprašte moukou a uvařte noky ve vroucí osolené vodě. Když vyplavou na povrch, slijte je a přelijte fazolovým krémem.
www.tacos.cz (Černé oko jsou bílé fazole s malou černou skvrnou, okem, na straně spojení s luskem, která je pro ně velmi charakteristická. Plody rostliny Vigna čínská.)
www.tacos.cz