cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Itálie - Trentino Alto Adige   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Canederli tirolesi

Tyrolské knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg suchého chleba, 3  vejce, 1/2 šálek mléka, 7.15 dkg slaniny pancetta, 15 dkg salámu, 7.15 dkg slaniny, zelená petrželka, pažitka, sůl, muškátový oříšek, 10 dkg hladké mouky, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte suchý chleba na kostičky. V misce rozšlehejte společně vejce a mléko a pak přidejte kostičky chleba. Vmíchejte jemně nakrájený tyrolský špek, kořeněný salám a pancettu, jemně nasekanou pažitku a zelenou petrželku, přisolte podle chuti, strouhněte trochu muškátového oříšku, promíchejte a nechte asi hodinu v chladu. Přiveďte k varu vývar. Do směsi přidejte tolik mouky, aby z ní šly tvořit knedlíky. Ty dělejte asi ve velikosti mandarinek a nechte je povařit ve vývaru asi 20 minut. Podávejte horké.
vloženo 05.06.2010    zobrazeno 2768x    verze pro tisk

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky