zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory přibližně stejné velikosti omyjte a vařte asi 30 minut. Osušte je, oloupejte, rozmačkejte šťouchadlem na brambory a vyklopte je na vál. Přidejte špetku soli, pepře, trochu strouhaného muškátového oříšku a doprostřed vyklepněte žloutky. Ingredience velmi dobře promíchejte a pak postupně přidejte dvě třetiny mouky a zapracujte ji pomocí konečků prstů. Dál hněťte rukama, dokud těsto není hladké a homogenní, v případě potřeby přidejte trochu více mouky. Těsto rozdělte na 4-5 kousků a pod dlaněmi je šoulejte po pomoučené ploše, dokud vám nevzniknou válečky o průměru asi 1,5 cm. Nakrájejte je na malé 1cm kousky a zmáčkněte je hroty vidličky.
www.tacos.cz Sýr toma nastrouhejte na plátky. V míse smíchejte trochu strouhaného grana padano, strouhanku, špetku skořice a trošku strouhaného muškátového oříšku. Uvařte noky v hrnci s vroucí osolenou vodou a když vyplavou na povrch, slijte je děrovanou lžící. Urovnejte noky ve vrstvách do máslem vymazané zapékací misky a každou vrstvu posypte vločkami másla, plátky sýra a zbylým sýrem grana. Povrch posypte připravenou směsí sýra se strouhankou a skořicí a na závěr posypte máslovými vločkami. Gratinujte při teplotě 200 °C po dobu 10-15 minut.