Canederli neri
Pohankové černé knedlíky
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 30 dkg žitného chleba, pohanková mouka, 20 dkg slaniny pancetta, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 pórek, sůl, trochu mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte na plátky žitný chléb, plátky vložte do mísy s nasekanou slaninou, velmi jemně nakrájenou cibulí, česnekem a pórkem. Podle chuti dosolíte a přidejte dostatečné množství vody a mléka. Nechte alespoň půl hodiny odstát, aby chléb zvlhl a absorboval všechny chutě. Ve velkém hrnci přivedete k varu dostatečné množství osolené vody. Do chlebové směsi přimíchejte tolik pohankové mouky, aby těsto bylo dostatečně husté. Z těsta tvořte mokrýma rukama malé knedlíky velikosti mandarinky a postupně je vkládejte do stále vřící vody. Vaří se 20 - 25 minut na mírném ohni. Canederli se podávají v horkém kuřecím vývaru nebo jako příloha k zelí, s bílou ředkví nebo křenem.