cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Itálie - Trentino   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Canederli neri

Pohankové černé knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg žitného chleba, pohanková mouka, 20 dkg slaniny pancetta, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  pórek, sůl,  trochu mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte na plátky žitný chléb, plátky vložte do mísy s nasekanou slaninou, velmi jemně nakrájenou cibulí, česnekem a pórkem. Podle chuti dosolíte a přidejte dostatečné množství vody a mléka. Nechte alespoň půl hodiny odstát, aby chléb zvlhl a absorboval všechny chutě. Ve velkém hrnci přivedete k varu dostatečné množství osolené vody. Do chlebové směsi přimíchejte tolik pohankové mouky, aby těsto bylo dostatečně husté. Z těsta tvořte mokrýma rukama malé knedlíky velikosti mandarinky a postupně je vkládejte do stále vřící vody. Vaří se 20 - 25 minut na mírném ohni. Canederli se podávají v horkém kuřecím vývaru nebo jako příloha k zelí, s bílou ředkví nebo křenem.
vloženo 05.06.2010    zobrazeno 3337x    verze pro tisk

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové