cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou

Gnocchi integrali al sugo fresco

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg vařené cizrny, 15 dkg celozrnné mouky, sůl, 415 dkg třešňových rajčat, 15 dkg rajčatového protlaku, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek bazalky, 10 dkg strouhaného pecorina, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařenou cizrnu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat. Rozmačkejte ji a rozmixujte v mixéru na krém. Přeneste krém na pracovní plochu, přidejte celozrnnou mouku, špetku soli a hněťte, dokud není směs měkká a kompaktní. Klasickým způsobem udělejte noky, dejte je na pomoučený plech a nechte je stranou přikryté čistou utěrkou nebo ještě lépe v lednici.

www.tacos.cz Přiveďte k varu velké množství osolené vody a mezitím připravte omáčku z cherry rajčat. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a dejte ji na pánev s trochou oleje a celým stroužkem česneku. Přidejte rajčatový protlak a omytá a rozpůlená cherry rajčátka, osolte a opepřete a za občasného míchání vařte 10 minut. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, vylovte je, vhoďte je do rajčatové omáčky, dobře promíchejte a podávejte s bohatým posypem strouhaného sýra Pecorino a nasekanou čerstvou bazalkou.

vloženo 22.03.2022    zobrazeno 609x    verze pro tisk

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové