cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňové noky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2 šálky dýňového pyré, 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmazánu, 1/2  vejce, 1/2 lžička soli, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 3 šálky hladké mouky, 1/3 šálku másla, 1/4 šálku piniových semínek, 12 lístků čerstvé šalvěje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, parmazán, vejce, sůl a muškátový oříšek. Dřevěnou vařečkou vmíchejte na začátku 2/3 mouky. Pak pstupně po 1/4 šálku vmíchejte tolik zbývající mouky, aby vzniklo měkké, lepivé těsto, které se odlepuje od mísy, ale stále se lepí na vařečku. Na dobře pomoučeném povrchu těsto rukama rozválejte do válce, rozdělte ho na čtvrtiny. Každou čtvrtinu jemně rozválejte a vytvarujte do válečku o průměru 2 cm. Ostrým nožem nakrájejte každý šikmo na 2cm kousky. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte gnocchi ve dvou dávkách za mírného míchání, dokud nebudou plavat, asi 3 minuty. Pomocí děrované lžíce je přendejte na velký servírovací talíř.

www.tacos.cz Mezitím ve velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni, opékejte piniové oříšky, dokud se lehce neopečou a máslo nezačne hnědnout, asi 2 minuty. Přidejte lístky šalvěje, povařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund. Přisypte je na gnocchi a promíchejte, aby se obalily.

vloženo 10.12.2021    zobrazeno 629x    verze pro tisk

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové