cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gnocchi alla parigina

Nočky po pařížsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

la pasta da choux: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 3 dl mléka, 10 dkg strouhaného parmazánu, 6  vajec, sůl,

salsa Mornay: 1/2 dl smetany, 215 dkg strouhaného parmazánu, 8.15 dkg hladké mouky, 8.15 dkg másla, 7 dl mléka, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu rozpustíme máslo s mlékem a špetkou soli. Jakmile je máslo rozpuštěné, přidáme prosátou mouku. Dřevěnou vařečkou silně mícháme, dokud směs není hladká a bez hrudek, a vaříme dalších několik minut. Sejmeme hrnec z ohně a necháme vychladnout. Pak přidáme strouhaný parmazán, a postupně jedno po druhém i vejce. Vajíčka by měla mít pokojovou teplotu. Stále mícháme, aby se vše spojilo. Těsto je hotové, když se odlepuje ode dna. Vychladlé je dáme do plnícího sáčku s otvorem o průměru 1.5 cm a vytlačujeme z něj nočky do hrnce s vařící osolenou vodou. Nočky krájíme při vytlačování nožem nebo nůžkami asi na délku 3 cm. Ve vodě je necháme, dokud jsou tuhé a nejeví tendenci bobtnat. Vyjmeme je děrovanou lžící a necháme odpočinout na vlhké utěrce.

www.tacos.cz Mezitím si připravujeme omáčku: máslo rozpustíme v jedné pánvi a když chytá barvu, přidáme mouku. Ve druhé přivedeme k varu mléko, bohatě ochucené muškátovým oříškem, špetkou pepře a trochou soli. Zlatavou jíšku zalijeme vřelým mlékem a metlou na ohni rozmícháme v hladý bešamel, který stáhneme z ohně, dokud není ještě úplně hustý a přimícháme do něj smetanu a pak i polovinu strouhaného parmezánu.

www.tacos.cz Noky vložíme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme omáčkou Mornay, a parmazánem posypeme povrch. Pečeme při 170 °C asi 25 minut. Když jsou pěkně zapečené, přemístíme je na talíř a posypeme pepřem a špetkou muškátového oříšku.

vloženo 18.06.2011    zobrazeno 3039x    verze pro tisk

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové