Nočky po pařížsku recept ze stránek www.tacos.cz
la pasta da choux: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 3 dl mléka, 10 dkg strouhaného parmazánu, 6 vajec, sůl,
salsa Mornay: 1/2 dl smetany, 215 dkg strouhaného parmazánu, 8.15 dkg hladké mouky, 8.15 dkg másla, 7 dl mléka, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Mezitím si připravujeme omáčku: máslo rozpustíme v jedné pánvi a když chytá barvu, přidáme mouku. Ve druhé přivedeme k varu mléko, bohatě ochucené muškátovým oříškem, špetkou pepře a trochou soli. Zlatavou jíšku zalijeme vřelým mlékem a metlou na ohni rozmícháme v hladý bešamel, který stáhneme z ohně, dokud není ještě úplně hustý a přimícháme do něj smetanu a pak i polovinu strouhaného parmezánu.
www.tacos.cz Noky vložíme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme omáčkou Mornay, a parmazánem posypeme povrch. Pečeme při 170 °C asi 25 minut. Když jsou pěkně zapečené, přemístíme je na talíř a posypeme pepřem a špetkou muškátového oříšku.