Debrecínský guláš s rajčaty
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg předního hovězího, 7.15 dkg rostlinného tuku, 12.15 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 15 dl vody, sůl, mletý pepř, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg slaniny, 10 dkg jemných párků, 10 dkg rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájená na kostičky, přidáme do guláše a krátce povaříme.