Debrecínský guláš s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg předního hovězího, 7.5 dkg rostlinného tuku, 12.5 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 5 dl vody, sůl, mletý pepř, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg slaniny, 10 dkg jemných párků, 10 dkg rajčat
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájená na kostičky, přidáme do guláše a krátce povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka