knedlíčky: 1.15 šálku hladké mouky, 1.15 lžičky moučkového cukru, 1.15 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 šálek nastrouhaného extra ostrého čedaru, 1.215 šálku šlehačky
www.tacos.cz Do tuku, který zůstal v hrnci, přidejte zelí nakrájené na 2cm kousky, nadrobno krájenou cibuli, kolečka mrkve, utřený česnek, rozmarýn, sůl a pepř (pokud zůstane velmi málo tuku, přidejte lžíci rostlinného oleje). Za občasného míchání vařte, dokud zelí nezvadne, 5 až 7 minut. Vmíchejte mouku, aby se zelenina obalila. Pomalu vmíchejte vývar a hořčici, seškrábněte všechny připečené kousky a dřevěnou vařečkou uhlaďte případné hrudky. Přiveďte k varu. Přikryjte, snižte teplotu na středně nízkou a vařte, dokud se chutě nespojí, asi 7 minut. Po vypnutí ohně vmíchejte vepřové maso, slaninu a nahromaděnou šťávu.
www.tacos.cz Mezitím ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte 3/4 strouhaného čedaru. Přidejte smetanu a míchejte, dokud se nespojí. Pomocí dvou velkých polévkových lžic naklaďte na guláš porce knedlíčkového těsta o velikosti golfového míčku. Knedlíčky posypte zbývajícím čedarem. Pečte v troubě odkryté, dokud vrchní část knedlíčků nezíská zlatavou barvu, asi 25 minut. Nechte 15 minut vychladnout. Posypte petrželkou a podávejte.