cpt. Cook
 

Bavorský masový kotlík

Blančin boršč

Boršč

Budapešťský guláš

Burgundský guláš dle Havla

Bzenecká hovězí paprička

Bzenecké ragú

Cikánský guláš

Ďábelský rychloguláš

Dalmatinský guláš

Debrecínský guláš s rajčaty

Dietní hovězí guláš

Dřevorubecký rychloguláš

Dušené vepřové se zelím a knedlíčky z čedaru

Eintopf se salámem a fazolkami

Guláš jugoslávský

Guláš kotlíkový maďarský

Guláš pro vévodu

Guláš s kysanou smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Guláš se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg cibule, 2 svazky kořenové zeleniny, 30 dkg vepřové kýty, 30 dkg hovězího ramínka, 2 lžíce přepuštěného másla, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1.215 l instantního masového vývaru, 1.15 lžíce kmínu, 1/2 lžíce tymiánu, 150 dkg mrkve, 30 dkg zelí, 2 lžíce másla, 150 dkg brambor (druh, který se nerozvařuje), 1/2 lžíce nakládaného strouhaného křenu, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Oba druhy masa nakrájíme na kostky a ve velkém kastrolu je spolu s cibulí a kostičkami zeleniny ze všech stran zprudka osmahneme na rozpáleném tuku. Maso osolíme a opepříme. Kastrol odstavíme ze sporáku, maso zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem, promícháme a přidáme ještě kmín a tymián. Guláš dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu na mírném ohni. Mezitím očistíme mrkev a zelí. Mrkev nakrájíme šikmo na špalíčky dlouhé 2 cm a zelí na proužky široké 1 cm. Mrkev i zelí osmahneme zvlášť vždy na polovině másla, osolíme a opepříme.

www.tacos.cz Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky velké 1 cm a spolu s mrkví a zelím přidáme ke guláši zhruba 25 minut před koncem dušení. Hotový guláš pak dochutíme křenem, solí a pepřem a ozdobíme opranými lístky petrželky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3425x    verze pro tisk