Bzenecká hovězí paprička
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kg předního hovězího bez kostí, 2 větší cibule, 10 dkg vepřového sádla, 115 dkg čerstvých paprik, 115 dkg rajčatové šťávy, 1/2 lžíce kečupu, 1/2 lžíce mleté papriky, 10 kuliček nového koření, 15 bobkových listů, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 l smetany, vegeta nebo glutasol, 15 feferonek, sůl, vepřové sádlo na opečení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso nakrájíme na širší nudličky a na sádle zprudka opečeme. Přidáme mletou papriku a osmahneme spolu s jemně nakrájenou cibulí a rajským protlakem nebo kečupem. Podlijeme vodou, přidáme koření, feferonky, osolíme a dusíme doměkka. Před závěrem dušení přidáme nakrájená rajčata a papriky. Smetanu rozšleháme s moukou, zalijeme a chvilku povaříme. Dochutíme vegetou a podáváme s krupicovými nebo máslovými noky.