cpt. Cook
 

Bavorský masový kotlík

Blančin boršč

Boršč

Budapešťský guláš

Burgundský guláš dle Havla

Bzenecká hovězí paprička

Bzenecké ragú

Cikánský guláš

Ďábelský rychloguláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dalmatinský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg předního hovězího (kližky), 115 dkg slaniny, 15 dkg cibule, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 3 stroužky česneku nebo česnekový prášek, 1/2 špetka kmínu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3  bobkové listy, citrónová kůra, 2 dl bílého vína, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu opražíme drobně pokrájenou slaninu, přidáme cibuli, osmahneme, pak maso rozřezané na kostky, papriku a opékáme. Pak vmícháme plátky česneku, kmín, rajčatový protlak, podlijeme vínem, vodou a dusíme, až maso začíná měknout. Vhodíme bobkové listy, sůl, špetku postrouhané kůry z dobře omytého citrónu. Podusíme, až maso změkne. Podle potřeby podlijeme nebo odpaříme vodu, aby dalmatinský guláš byl zahoustlý.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2923x    verze pro tisk

Debrecínský guláš s rajčaty

Dietní hovězí guláš

Dřevorubecký rychloguláš

Dušené vepřové se zelím a knedlíčky z čedaru

Eintopf se salámem a fazolkami

Guláš jugoslávský

Guláš kotlíkový maďarský

Guláš pro vévodu

Guláš s kysanou smetanou

Guláš se zeleninou