Dřevorubecký rychloguláš
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg vepřové kýty, mletý pepř, sůl, mletá paprika, 7 dkg oleje, 1
15 dkg žampiónů, 2
15 dkg tenkých párků, 2
15 dkg sterilovaného leča,
Gulášová šťáva: 15 dkg tuku, 10 dkg cibule, 2.15 dkg hladké mouky, 10 g mleté papriky, 4 dl vývaru, 2 dkg kečupu, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, utřený česnek, koření a dobře provaříme. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a na oleji orestujeme. Přidáme nakrájené párky, žampióny, orestujeme, přidáme lečo bez nálevu, prohřejeme, zalijeme šťávou a povaříme.