cpt. Cook
 

Bavorský masový kotlík

Blančin boršč

Boršč

Budapešťský guláš

Burgundský guláš dle Havla

Bzenecká hovězí paprička

Bzenecké ragú

Cikánský guláš

Ďábelský rychloguláš

Dalmatinský guláš

Debrecínský guláš s rajčaty

Dietní hovězí guláš

Dřevorubecký rychloguláš

Dušené vepřové se zelím a knedlíčky z čedaru

Eintopf se salámem a fazolkami

Guláš jugoslávský

Guláš kotlíkový maďarský

Guláš pro vévodu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Guláš s kysanou smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 lžíce vepřového sádla, 60 dkg hovězího masa, 150 dkg cibule, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 špetka česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1/2 lžíce hladké mouky, 3/8 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso na guláš by mělo být trochu prorostlé tukem a šlachami. Jen tehdy je pěkně šťavnaté. Na guláš se hodí kližka nebo přední hovězí. Většinou je to maso cenově přijatelnější. Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo, přidejte k masu a nechte 5 minut osmahnout do světlehněda. Přidejte koření, vývar, ocet a snižte teplotu. Kastrol přiklopte pokličkou, maso duste do měkka, občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte, před servírováním polejte hustou smetanou.

www.tacos.cz Příloha: salát s marinádou z bylinek a bramborové knedlíky nebo fazolové lusky a brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3029x    verze pro tisk

Guláš se zeleninou