zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso na guláš by mělo být trochu prorostlé tukem a šlachami. Jen tehdy je pěkně šťavnaté. Na guláš se hodí kližka nebo přední hovězí. Většinou je to maso cenově přijatelnější. Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo, přidejte k masu a nechte 5 minut osmahnout do světlehněda. Přidejte koření, vývar, ocet a snižte teplotu. Kastrol přiklopte pokličkou, maso duste do měkka, občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte, před servírováním polejte hustou smetanou.
www.tacos.cz Příloha: salát s marinádou z bylinek a bramborové knedlíky nebo fazolové lusky a brambory