Celerové smaženky I
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 velký celer, 1/2 lžíce másla, 1/2 šálek rýže (vařené), 2 vejce, sůl, vývar, strouhanka, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytý oloupaný celer ustrouháme na hrubém struhadle, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme asi 1/4 hodiny. Pak přidáme okapanou vařenou rýži a obojí dusíme do vysmahnutí šťávy. Směs přendáme do mísy a do polovychladlé přidáme žloutky a zahustíme čerstvou strouhankou. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky nebo válečky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme v oleji jen krátce, protože přísady jsou předvařeny. Podáváme jako přílohu k pečením, jako samostatný pokrm se saláty nebo s tatarskou omáčkou.