cpt. Cook
 

Celer dušený na slanině

Celer dušený s vepřovými žebírky

Celer dušený se smetanou a sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celer plněný masem a houbami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  celery (menší po 115 dkg), sůl, 1/2  citrónu, 15 dkg másla, 30 dkg mletého masa (vepřové nebo telecí), 3 dkg žampiónů nebo sušené houby, mletý pepř, 2 lžíce tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky, 1/2 lžička zelené petrželky nebo celerová nať, 1/2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné, oloupané celery ovaříme v okyselené a osolené vodě. Měkký celer odcedíme, vršek seřízneme a opatrně ho lžičkou vydlabeme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme usekaný vnitřek celeru, mleté maso, sůl, koření a podusíme. Pak přidáme na plátky krájené, podušené houby, vejce a podle potřeby trochu strouhanky. Celery touto směsí naplníme, srovnáme je do ohnivzdorné misky a povrch posypeme strouhaným sýrem. Přidáme máslo, trochu podlijeme a v troubě zapečeme.

www.tacos.cz Příloha: rýže a tatarská omáčka

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2069x    verze pro tisk

Celer se sýrem po pařížsku

Celer se sýrem smažený

Celer smažený v těstíčku

Celer v sýrovém těstíčku

Celer zapečený s uzeným masem

Celer zapékaný s rajčatovým protlakem

Celer zapékaný s rajskou omáčkou

Celer zapékaný se sýrem

Celerové placičky s vločkami

Celerové pyré

Celerové smaženky I

Celerové smaženky II

Celerové smaženky s bramborami

Celerový řízek po měšťansku

Dušený celer

Dušený celer s bílým vínem