cpt. Cook
 

Celer dušený na slanině

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celer dušený s vepřovými žebírky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg celeru, 1/2  citrónu, 15 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 šálku smetany, 1/2  žloutek, pažitka, 15 dkg tvrdého sýra, 40 dkg vepřového žebírka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřová žebírka naklepeme, na stranách nasekneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme hodinu odležet. Očištěný celer nakrouháme na silnější nudle, zakapeme citrónem, aby neztmavnul, a pak podlijeme a dáme dusit na máslo. Než celer změkne, přidáme očištěnou, na kolečka krájenou cibuli a dusíme dále. Když se všechna šťáva vydusí, podlijeme celer smetanou, do které přidáme strouhaný sýr.

www.tacos.cz Žebírka zprudka opečeme po obou stranách na pánvi, dáme do ohnivzdorné misky, přelijeme celerem se smetanou a dáme do trouby zapéci.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1936x    verze pro tisk

Celer dušený se smetanou a sýrem

Celer plněný masem a houbami

Celer se sýrem po pařížsku

Celer se sýrem smažený

Celer smažený v těstíčku

Celer v sýrovém těstíčku

Celer zapečený s uzeným masem

Celer zapékaný s rajčatovým protlakem

Celer zapékaný s rajskou omáčkou

Celer zapékaný se sýrem

Celerové placičky s vločkami

Celerové pyré

Celerové smaženky I

Celerové smaženky II

Celerové smaženky s bramborami

Celerový řízek po měšťansku

Dušený celer

Dušený celer s bílým vínem