Zeleninový guláš s vepřovým masem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 15 pórků, 1/2 kapusta, 2 kedlubny, 2 cibule, 1/2 kg vepřového plecka nebo skopové maso, 10 dkg oleje, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2 stroužky česneku, 20 dkg brambor
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme. Na tuku osmahneme drobně usekanou cibuli, přidáme maso, opečeme je a pak za občasného podlití dusíme do měkka. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a brambory, koření, sůl, podlijeme a dusíme, až zelenina změkne. Sladkou papriku osmahneme na kousku tuku a přidáme nakonec pro barvu omáčky. Guláš nezahušťujeme moukou, je hustý zeleninou. Podáváme už jen s chlebem nebo slaným pečivem.