cpt. Cook
 

Tokáň Děvín

Ukrajinský guláš

Valašský guláš se zelím a žampióny

Vepřové ragú na bramborácích

Vepřové ragú na pepři

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

Vepřové ragú se špagetami

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřový guláš na pivě a česneku

Vepřový guláš s rajčatovou šťávou

Vepřový guláš se zelím

Vepřový perkelt

Záhorácký smetanový guláš

Zálesácký guláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapékané krůtí ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 dkg másla, 60 dkg krůty (i s kostí), 15 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 15 dl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 15 lžic tvrdého sýra, 1/2 lžíce strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso z krůty udusíme na másle do měkka. Pak je obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Z další části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře povaříme na hustou, hladkou omáčku. Přidáme koření a šťávu z dušeného masa a chvíli povaříme ve vodní lázni. Vmícháme větší část strouhaného sýra a podle chuti dosolíme. Do malé vymaštěné zapékací misky dáme polovinu omáčky, poklademe připraveným masem a pokryjeme druhou vrstvou omáčky. Povrch urovnáme, posypeme zbývajícím sýrem smíchaným se strouhankou, čtvrt hodiny zapékáme v mírné troubě a ihned podáváme.

www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše a kompot

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2172x    verze pro tisk

Zbojnický vepřový guláš

Zelenina s masovými knedlíčky

Zeleninový guláš s vepřovým masem