Ukrajinský guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg zadního hovězího, 7 dkg oleje, 115 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 4 dl vývaru, 3 dkg hladké mouky, sůl, 8 dkg rajčatového protlaku, 10 dkg nakládaných okurek, 1/2 dl bílého vína, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, přidáme utřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a krátce povaříme. Na talíři sypeme petrželkou.