Vepřový guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg vepřového plecka, 2 cibule, 15 dkg slaniny, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, kmín, majoránka, mletá paprika, 1/2 brambora nebo chlebová kůrka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně sekanou cibuli zpěníme na pokrájené slanině, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Maso rozkrájíme na stejně velké kusky, vložíme na cibulový základ a krátce osmahneme. Podlijeme trochou teplé vody, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, špetku majoránky a drobně pokrájenou chlebovou kůrku nebo nastrouhaný brambor. Dodusíme vše do měkka, podle chuti přisolíme a podáváme s chlebem.