cpt. Cook
 

Skopový guláš

Skopový guláš s feferonkou

Slavnostní guláš

Slovácký guláš

Slovácký guláš s vepřovými játry

Smetanový vepřový cassoulet s hruškou

Srbská směs

Srbský guláš

Srbský guláš

Srdcový guláš

Svratecký guláš

Szegedínský guláš

Ševcovský guláš

Šumavský masový kotlík

Tatranský guláš

Telecí guláš
(Kalbsgulasch)

Telecí guláš se smetanou

Telecí ragú

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí ragú s chřestem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecí kýty, 2 dkg másla, 1/4 l vývaru, 150 dkg chřestu, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce smetany, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek, 4 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pro telecí ragú můžeme použít kvalitní maso z kýty, které je velmi libové a lze z něj připravit dietní pochoutku. Šťavnatější je ovšem ragú z hrudí a hřbetu - a je také levnější.

www.tacos.cz Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky a osmahněte je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijte horkým vývarem, místo masového vývaru můžete použít i vodu z chřestu - v tom případě přidejte trochu masového extraktu. Snižte teplotu a maso pod pokličkou duste při mírné teplotě.

www.tacos.cz Chřest (vařený nebo z konzervy) nechte důkladně okapat a nakrájejte na kousky. Mouku a smetanu smíchejte. Deset minut před koncem dušení (asi po půl hodině) zahustěte smetanou, ve které jste rozkvedlali mouku. Osolte a opepřte.

www.tacos.cz Krátce před servírováním přidejte do ragú chřest a prohřejte. Žloutek rozkvedlejte s trochou omáčky, zamíchejte do ragú - nenechte již přejít varem. Při podávání posypejte petrželkou.

www.tacos.cz Příloha: brambory nebo rýže a sklenice vychlazeného bílého vína

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2332x    verze pro tisk

Telecí smetanový guláš se žampióny