cpt. Cook
 

Skopový guláš

Skopový guláš s feferonkou

Slavnostní guláš

Slovácký guláš

Slovácký guláš s vepřovými játry

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Smetanový vepřový cassoulet s hruškou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce rostlinného oleje, 40 dkg vepřové panenské, 2  cibule, 2 stroužky česneku, šalvěj, 2 lžíce hladké mouky, 15 dl jablečného nebo hruškového cideru, 2  hrušky, sůl, mletý pepř, 1/2 dl šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpálíme polovinu oleje ve středně velkém hrnci. Osolíme a opepříme vepřové maso nakrájené na nudličky a opražíme je 3-4 minuty, poté přeneseme na talíř. Snížíme teplotu na střední, přidáme zbývající olej a nakrájenou cibuli. Necháme změknout po dobu 8 minut, pak přidáme drcený česnek a smažíme další 2 minuty. Přihodíme nasekanou šalvěj a mouku, zamícháme a restujeme po dobu 1 minuty. Zvýšíme zase teplotu, zalijeme moštem a necháme bublat 4 minuty. Vrátíme vepřové i se šťávou do hrnce, dochutíme, zakryjeme pokličkou. Vaříme na malém plameni 10 minut. Hrušky zbavíme jadřince a stopky a nakrájíme na klínky, zamícháme je s masem a vaříme dalších 10 minut. Vmícháme smetanu a servírujeme.

www.tacos.cz Příloha: křupavé pečivo

vloženo 12.11.2016    zobrazeno 1279x    verze pro tisk

Srbská směs

Srbský guláš

Srbský guláš

Srdcový guláš

Svratecký guláš

Szegedínský guláš

Ševcovský guláš

Šumavský masový kotlík

Tatranský guláš

Telecí guláš
(Kalbsgulasch)

Telecí guláš se smetanou

Telecí ragú

Telecí ragú s chřestem

Telecí smetanový guláš se žampióny