Ševcovský guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg předního hovězího, 315 dkg vepřového plecka, 10 dkg rostlinného tuku, 2.15 dkg hladké mouky, 1.15 dkg mleté papriky, 15 dl vývaru nebo vody, sůl, mletý pepř, kmín, 2 stroužky česneku, 2 dkg rajčatového protlaku, 115 dkg cibule, 2 dkg feferonek, 315 dkg míchané zeleniny (např. Kunovjanka)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Masa nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném tuku orestujeme za stálého míchání. Maso zaprášíme moukou a paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín, utřený česnek, protlak a dusíme pod pokličkou. Před koncem vaření přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, usekané feferonky, okapanou zeleninu a povaříme.