Slovácký guláš s vepřovými játry
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg vepřového bůčku, 40 dkg vepřových jater, 7 dkg tuku, 12.15 dkg cibule, 3 stroužky česneku, 3 dkg rajčatového protlaku, 15 dl vody, 3 dkg hladké mouky, 215 dkg sterilovaného leča, 3 dkg feferonek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bůček nakrájíme na kostky, vložíme do nakrájené a osmažené cibulky, orestujeme, přidáme kmín, sůl, otřený česnek, protlak, zalijeme polovinou vody a dusíme dopoloměkka. Přidáme nakrájená játra, podusíme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme doměkka. Ke konci přidáme lečo, nasekané feferonky, dochutíme a krátce povaříme.